Odensehuis Gerard Smit – Eebuurt 14 Leeuwarden

Aan de Eebuurt 14 in Leeuwarden opent onze nieuwe locatie voor Odensehuis Gerard Smit zijn deuren op 4 september (officiële, feestelijke opening op 27 september 2017). Elke maandag, woensdag en donderdag van 10.00-17.00 uur staat de koffie klaar voor iedereen die met dementie te maken heeft: mensen met (beginnende) dementie, (klein)kinderen en andere naasten, buren, buurtbewoners, iedereen is welkom. U kunt bij ons terecht voor:

  • gezellige lunch, meehelpen met het klaarmaken kan natuurlijk ook
  • een gesprek waarin we vooral kijken waar u behoefte aan heeft
  • contact tussen naasten van mensen met dementie
  • Kammeraat, maatjes die graag samen met u de dag kleuren (zie onder)
  • spellen, lezen, creatieve bezigheden
  • een blokje om met de hond van Niels en Martine
  • er gewoon voor elkaar zijn, zonder verplichtingen

Uw gastvrouw en gastheer
Gastvrouw en gastheer zijn Martine Adema en Niels Nijdam. Als mantelzorger en initiatiefnemers voor een dagbesteding voor jonge mensen met dementie hebben zij veel praktijkervaring. Zij weten hoe belangrijk het is om vanuit oprechte interesse contact met anderen te hebben. Of hoe je in eenvoud kunt genieten van een lekkere kop koffie, goede muziek en de geur van verse soep tussen de middag. Mocht u liever eerst telefonisch contact willen, dan is dat mogelijk op nummer 06 24 37 80 84 (Martine) of 06 29 39 15 51 (Niels).

Warmte, gezelligheid, muziek, advies, betrokkenheid. Inspiratie of houvast om het dagelijkse leven met dementie steeds weer aan te passen aan de veranderende mogelijkheden en beperkingen. Meedoen met activiteiten mag altijd, maar is nooit verplicht. Koffie drinken, een beetje rondkijken of een praatje maken is voor de een net zo fijn als een uitstapje voor de ander.

Kammeraat
Stamgast van Odensehuis Gerard Smit zijn de Kammeraten, studenten die zijn opgeleid als maatje voor thuiswonenden met dementie. Ze zijn er gewoon als gezelschap, voor een gesprek of om iets binnen of buiten te ondernemen met de gasten.

Wees welkom!

Adres: Eebuurt 14, Leeuwarden

De Sociale Benadering van dementie in Odensehuizen (artikel van Bas Knoop over de Sociale Benadering in Odensehuis Groningen, Medisch Contact – januari 2016)