Odensehuis Gerard Smit – Nijlân

Elke maandag én woensdag van 10-17 uur  staat in Wijkcentrum Nijlân de koffie klaar voor iedereen die met dementie te maken heeft: mensen die zelf geheugenproblemen hebben, (klein)kinderen en andere naasten, buren, buurtbewoners, iedereen is welkom. Waarvoor kunt u bij ons terecht? Op deze pagina vindt u een voorlopig overzicht, dat we aanpassen aan de behoeften van onze bezoekers. 

  • gezellige lunch, meehelpen met het klaarmaken kan natuurlijk ook
  • een gesprek waarin we vooral kijken waar u behoefte aan heeft
  • contact tussen naasten van mensen met dementie
  • Kammeraat, maatjes die graag samen met u de dag kleuren (zie onder)
  • spellen, lezen, creatieve bezigheden
  • een blokje om met de hond van Niels en Martine
  • er gewoon voor elkaar zijn, zonder verplichtingen

Uw gastvrouw en gastheer
Gastvrouw en gastheer zijn Martine Adema en Niels Nijdam. Als mantelzorger en initiatiefnemers voor een dagbesteding voor jonge mensen met dementie hebben zij veel praktijkervaring. Zij weten hoe belangrijk het is om vanuit oprechte interesse contact met anderen te hebben. Of hoe je in eenvoud kunt genieten van een lekkere kop koffie, goede muziek en de geur van verse soep tussen de middag. Zij zijn iedere woensdag – en vanaf 12 juni ook elke maandag – aanwezig. Mocht u liever eerst telefonisch contact willen, dan is dat mogelijk op nummer 06 24 37 80 84 (Martine) of 06 29 39 15 51 (Niels).

Warmte, gezelligheid, muziek, advies, betrokkenheid. Inspiratie of houvast om het dagelijkse leven met dementie steeds weer aan te passen aan de veranderende mogelijkheden en beperkingen. Meedoen met activiteiten mag altijd, maar is nooit verplicht. Koffie drinken, een beetje rondkijken of een praatje maken is voor de een net zo fijn als een uitstapje voor de ander. Het idee, de betekenis van de naam en de achtergrond van dit Odensehuis vindt u in deze folder.

Kammeraat
Stamgast van Odensehuis Gerard Smit zijn de Kammeraten, studenten die zijn opgeleid als maatje voor thuiswonenden met dementie. Ze zijn er gewoon als gezelschap, voor een gesprek of om iets binnen of buiten te ondernemen met de gasten.

Adres:
Wijkcentrum Nijlân
Surinamestraat 31
Leeuwarden

Persbericht Nieuw Odensehuis opent deuren in Nijlân

De Sociale Benadering van dementie in Odensehuizen (artikel van Bas Knoop over de Sociale Benadering in Odensehuis Groningen, Medisch Contact – januari 2016)