Odensehuis Gerard Smit – Leeuwarden

Odensehuis Gerard Smit is gevestigd aan de Eebuurt 14 in Leeuwarden. Maandag, woensdag en donderdag van 10.00-17.00 uur staat de koffie klaar voor iedereen die met dementie te maken heeft: mensen met (beginnende) dementie, (klein)kinderen en andere naasten, buren, buurtbewoners, iedereen is welkom.

Hier vindt u onze folder digitaal

U kunt bij ons terecht voor:

  • gezellige lunch, meehelpen met het klaarmaken kan natuurlijk ook
  • een goed gesprek
  • contact met andere mensen met dementie en/of hun naasten
  • Kammeraat, maatjes die graag samen met u de dag kleuren (zie onder)
  • muziek luisteren, creatieve bezigheden, een activiteit als u zin heeft
  • een blokje om met de hond van Martine
  • er gewoon voor elkaar zijn, zonder verplichtingen

Uw gastvrouw en gastheer
Gastvrouw is Martine Adema. Als mantelzorger en initiatiefnemer voor een dagbesteding voor jonge mensen met dementie heeft zij veel praktijkervaring. Zij weet hoe belangrijk het is om vanuit oprechte interesse contact met elkaar te hebben. Of hoe je in eenvoud kunt genieten van een lekkere kop koffie, goede muziek en de geur van verse soep tussen de middag.

Mocht u liever eerst telefonisch contact willen, dan is dat mogelijk op nummer 06 24 37 80 84 (Martine).

Warmte, gezelligheid, muziek, advies, betrokkenheid. Inspiratie of houvast om u in het dagelijkse leven met dementie steeds opnieuw aan te passen aan de veranderende mogelijkheden en beperkingen. Meedoen met activiteiten mag altijd, maar is nooit verplicht. Koffie drinken, een beetje rondkijken of een praatje maken is voor de een net zo fijn als een uitstapje voor de ander.

Kammeraat
Stamgast van Odensehuis Gerard Smit zijn de Kammeraten, studenten die zijn opgeleid als maatje voor thuiswonenden met dementie. Ze zijn er gewoon als gezelschap, voor een gesprek of om iets binnen of buiten te ondernemen met de gasten.

Vaste activiteiten

Zie onze flyer voor actuele activiteiten en tijden

Wees welkom, of neem een kijkje op onze Facebookpagina: www.facebook.com/OdensehuisGerardSmit

Adres:
Odensehuis Gerard Smit
Eebuurt 14, Leeuwarden
Tel.
06 24 37 80 84 (Martine)

De Sociale Benadering van dementie in Odensehuizen (artikel van Bas Knoop over de Sociale Benadering in Odensehuis Groningen, Medisch Contact – januari 2016)