Sinds november 2016 heeft Leeuwarden haar eigen Odensehuis, een inloophuis voor mensen met dementie en hun naasten. U kunt er terecht voor een kop koffie of lunch, een activiteit of gezelschap, maar ook om gewoon een boek te lezen. Niets moet, alles mag, u komt en gaat wanneer u dat wilt. Maar we willen onze bezoekers méér bieden.

Meer dan een inloophuis
Daarom verhuizen we van wijkcentrum Nijlân nu naar een ruimer pand aan de Eebuurt 14 in Leeuwarden. Onze nieuwe locatie is rustig, maar centraal gelegen en uitstekend bereikbaar. Er is genoeg plek voor bijvoorbeeld een gesprek met de wijkverpleegkundige, een gezellige ruimte voor activiteiten, een multimediahoek, én een thuisbasis voor Kammeraat, onze studenten van Stenden Hogeschool die zijn opgeleid tot ‘professioneel maatje’ voor mensen thuis met dementie. Vanaf 4 september bent u welkom op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. De officiële opening met een feestelijk tintje wordt verricht door burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone op 27 september.

Thuishonk Proeftuin Sociale Benadering Dementie
Odensehuis Gerard Smit wordt ook het thuishonk van de Proeftuin Sociale Benadering Dementie. Hier is een steunpakket in ontwikkeling voor mensen met dementie en hun naasten, vanaf de diagnose tot en met de laatste fase. In deze Proeftuin in Leeuwarden werken zorgprofessionals van Palet  en de Tao of Care, en studenten van Stenden Hogeschool.

  • Op 27 september van 15.00 – 17.00 uur verricht burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone de feestelijke opening van de nieuwe locatie. Verder is er een ‘proeverij’ in de Proeftuin Sociale Benadering Dementie met o.a. Anne-Mei The. U ontvangt eind augustus meer details over het programma.
  • U bent vanaf 10.00 uur al welkom om de sfeer te komen proeven, om 17.00 uur is er een borrel.

Wij hopen u te mogen begroeten aan de Eebuurt 14 in Leeuwarden, op 27 september of wellicht een andere keer.

De Proeftuin is een initiatief van de KwadrantGroep en Anne-Mei The, hoogleraar Langdurige Zorg en Dementie en lector Sociale Benadering Dementie. Inmiddels is de Proeftuin uitgegroeid tot een brede samenwerking met zorgverzekeraar De Friesland, Stichting De Friesland, ZuidOostZorg, Stenden Hogeschool en het Friesland College, de gemeente Leeuwarden, Drachten en de Tao of Care (het bedrijf van Anne-Mei The). 

Meer informatie over de Proeftuin vindt u op onze Proeftuin-pagina waar ook diverse folders en een boekje over de Proeftuin beschikbaar zijn, via het secretariaat van de Tao of Care 020 820 11 88 of info@tao-of-care.nl.