De Tao of Care is lid geworden van het Deltaplan Dementie, een netwerkorganisatie met lidorganisaties afkomstig uit de wetenschap, het bedrijfsleven, het zorgveld, zorgverzekering, onderwijs en dienstverlening. De leden dragen elk op hun eigen manier bij aan een beter leven met dementie, onderzoek naar (het leven met) dementie en/of preventie en medicijnen.

Nederland vergrijst en het aantal mensen met dementie neemt de komende decennia toe. Dit heeft niet alleen veel impact op het leven van mensen met dementie en hun naasten, maar ook op de gezondheidszorg en de samenleving als geheel. Daarom is een maatschappelijk brede samenwerking nodig.

Meer informatie over het achtjarige programma en de andere leden van het Deltaplan Dementie vindt u op www.deltaplandementie.nl

Jaarevent Deltaplan Dementie
De Tao of Care neemt dit jaar actief deel aan het jaarevent van het Deltaplan Dementie op 13 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Philip Scheltens en onze eigen Anne-Mei The vertellen er over kansen en uitdagingen vanuit het onderzoeks- en behandelveld. Adelheid Roosen deelt haar unieke, inspirerende kijk op de omgang met mensen met dementie. Daarnaast zijn parallelsessies te volgen over onderzoek, dementiezorg of de dementievriendelijke samenleving. Een uitgebreid workshopprogramma en een informatiemarkt maken het programma compleet. Uiteraard zal er volop gelegenheid zijn voor ontmoetingen met collega’s; beleidsmakers, onderzoekers, zorgprofessionals, trainers en docenten en zorgverzekeraars.

Eind september kunt u zich voor het jaarevent en workshopprogramma aanmelden.