De ondersteuning voor mensen met dementie vraagt een persoonlijke en belevingsgerichte aanpak. Het liefst wil je de zorg zo goed mogelijk afstemmen op de wensen en mogelijkheden van jouw cliënten.

Juist bij een progressieve ziekte als dementie valt nog veel aan levenskwaliteit te winnen door meer aandacht te schenken aan het sociale, psychisch-emotionele en spirituele welzijn – naast het lichamelijk welbevinden.

Speciale aandacht zou uit moeten gaan naar wat mensen met dementie nog wel kunnen en hoe zij verbonden kunnen blijven met zichzelf en hun sociale omgeving.

Beleef, ervaar en oefen hoe jij het verschil kunt maken in jouw werk op de Congresparade Wel-Zijn in de zorg voor mensen met dementie9 oktober 2017 in het Akoesticum in Ede. De Congresparade van StudieArena biedt een mix van inspirerende presentaties en een paradeprogramma vol met kennis- en ervaringssessies.

Ook de Tao of Care is erbij: Carolien van Leussen, projectleider/ trainer Tao of Care  en Jeroen Meeder, directeur StudieArena zoeken vanuit de Sociale Benadering Dementie naar antwoorden op de vraag: kwaliteit van leven, wat is dat eigenlijk? Ook geeft Carolien drie keer de kennis- en inspiratiesessie ‘de Sociale Benadering Dementie – terug naar de bedoeling’, over het centraal houden van de wensen en behoeften van mensen met dementie en hun naasten als zij naar een verpleeghuis verhuizen.

Mark Smit, trainer en adviseur Sociale Benadering in de praktijk bij de Tao of Care, bemenst een helpdesk speed-coaching op het gebied van de Sociale Benadering.

Een impressie van een StudieArena-Congresparade krijgt u via deze link.

Zie voor meer informatie: www.studiearena.nl.